Enide Lebrocquy

Enide Lebrocquy (1992) is geboren te Sint-Niklaas en ontdekte al snel haar liefde voor muziek. Na haar eerste ervaringen aan de piano bij mama op schoot begon ze als 5-jarige met pianolessen aan de muziekschool van Waasmunster. Op 11-jarige leeftijd deed ze haar eerste zangervaringen op bij Gynaika, een jeugdkoor o.l.v. Godfried Van de Vyvere, waarmee ze verschillende prijzen won en internationale concertreizen maakte.

In 2018 behaalde Enide haar diploma klassieke solozang bij Sinan Vural en Margriet van Reisen. Momenteel verdiept ze zich verder in oude muziek en kamermuziek, daarvoor volgt ze lessen bij o.a. Griet De Geyter, Hilde Coppé en Jan Van Elsacker. Masterclasses volgde ze bij Elly Ameling, Xenia Meijer, Maarten Koningsberger en Carina Vinke. Op 8 oktober 2016 won Enide het Bach Vocalistenconcours Brabant.

Enide is regelmatig als solist te horen in oratoria van Bach, Mozart, Haydn, Händel, Telemann, Rutter en anderen. Daarnaast is ze vooral actief binnen de kamermuziek en durft ze wel eens een uitstapje te maken naar het operarepertoire. In 2017 richtte ze met haar echtgenoot Gert-Jan Verbueken (cello/zang) en Arne de Wit (gitaar) haar eigen ensemble TriDvaRas op, een trio dat muziek uit verschillende tijdsperiodes in een eigen jasje giet. Op die manier proberen ze zowel bekende klassieke muziek als onbekende pareltjes op een toegankelijke manier bij een ruim publiek te brengen. Daarnaast verzorgen ze kindervoorstellingen zodat ook de allerkleinsten van klassieke muziek kunnen genieten. In 2021 vroeg het Dirk Snellingsfonds aan Enide en Gert-Jan om samen met Korneel Van Neste een jong polyfoon ensemble op te richten. Hidde Kleikamp voegde zich bij hen als bariton en DSTB werd geboren.

Naast haar werk als uitvoerder, heeft Enide ook een eigen lespraktijk in Malle, waar ze haar liefde voor muziek probeert door te geven aan jong en oud.