Cellist

Gert-Jan (°1985) ging in 1993 naar de Stedelijke Muziekacademie ”Jozef Van Poppel” te Deurne. Een jaar later mocht hij daar zijn eerste stappen zetten op het instrument dat zijn hart had gestolen, de cello.
Griet Van Regenmortel bracht hem de basisbeginselen bij en een jaar later zette hij zijn studies verder aan de SAMWD te Lier bij Geert De Bièvre. Zijn grote liefde voor muziek en samenspel bleef niet lang verborgen en al snel maakte hij deel uit van de orkesten en ensembles binnen de academie. Met verschillende kamermuziekensembles werd hij laureaat van de kamermuziekwedstrijd Ottoboni. 
In 2003 verkreeg hij de Medaille van de stad Lier en behaalde hij een 2e prijs tijdens de Nationale Dexia Classics wedstrijd.

Tijdens zijn laatste jaren op de academie was bij Gert-Jan het verlangen ontstaan om niet enkel met zijn cello als hobby bezig te zijn, maar de spelvreugde die hij had verder te ontplooien. Daarom vervolgde hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen in de klas van France Springuel, waar hij in 2008 zijn masterdiploma cello behaalde. Hierna specialiseerde hij zich nog verder tot orkestmuzikant via een postgraduaatsopleiding bij Justus Grimm.

Gedurende zijn studie was het voor Gert-Jan al snel duidelijk dat hij niet enkel in de wieg was gelegd als uitvoerend musicus, maar dat er ook een verlangen was om zijn passie voor muziek door te geven aan anderen. Naast zijn privépraktijk is hij als leraar verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier.

Gert-Jan volgde verscheidene masterclasses bij Vladimir Perlin, Christoph Richter, het Spiegel Strijkkwartet en het Artemis String Quartet. In kamermuziekverband was Gert-Jan enkele keren te gast op festivals in Firenze (Italië). Daarnaast is hij regelmatig te horen als solist of speelt hij mee in orkestproducties.

Samen met zijn vrouw Enide Lebrocquy (sopraan) en Arne De Wit (gitaar) richtte hij in 2017 het ensemble TriDvaRas op.

Gert-Jan werd tijdens zijn studie verliefd op een Franse cello uit de 18de eeuw (vermoedelijk van de hand van Augustin Chappuy) en speelt nog steeds op dit mooie instrument.